Friday, October 29, 2010

Habatussauda Ubat Segala Penyakit Kecuali Maut

Habatussauda Ubat Segala Penyakit Kecuali Maut - HR.Bukhari, MuslimArab = Habbatus Sauda’, Habbatul Baraka, Kamun Aswad, Sinauj
Inggeris = Nigella, love in a mist. Fennel Flower, Onion Seed, black seed
Melayu : Jintan Hitam

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain ”Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

 
Ibnu Sina di dalam bukunya Canon of Medicine menyatakan Habbatus Sauda …… merangsang tenaga dan membantu pemulihan kepenatan dan semangat.

 
Ibnu Qayyim di dalam bukunya Medicine of the Prophet menyatakan Habbatus Sauda berupaya memulihkan penyakit-penyakit seperti batuk, bronchitits, masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti jerawat, sakit senggugut dan haid yang lain, menambah susu badan, menambah pengaliran air liur dan sebagainya.

 
Dr Ahmad Elkadi pula membuat kajian dan mendapati Habbatus Sauda mempertingkatkan daya tahan sakit (immune system).

Dalam kitab Al Tibb An-Nabawi (Pengobatan Cara Nabi) yang ditulis Ibnu Qayyim Al-Jauziyyah, Habbatus Sauda’ dikenal juga sebagai Al Habbah Al Barokah. Dalam kitab tersebut disebutkan bahwa Habbatus Sauda’ dapat mengubati 50 macam penyakit tanpa efek. Suatu ulasan ilmu kedoktoran menampilkan bahawa kandungan Habbatus Sauda’ antara lain:

* Antiinflamasi, mengubati perih/radang tenggorokan.
* Antiarthritis, mengubati reumatik.
* Analgesik, mengubati sakit gigi dan sakit kepala (migrain).
* Aktivitas hormon, mengatur haid dan meningkatkan aliran susu.
* Antiseptik, mengubati bau mulut.
* Antivirus, mengubati demam dan flu.
* Dermatologi, mengubati jerawat dan eksim.
* Urinary tract, mengubati saluran kemih dan batu ginjal.
* Sistem kekebalan, meningkatkan daya tahan tubuh untuk menangkal penyakit.
* Gastrointestinal tract, mengubati mabuk, diare, kejang konstipasi, dan empedu.
* Sistem sirkulasi, meningkatkan kinerja jantung.
* Nematocidal, mengubati cacing pita.
* Respiratory tract, mengubati sesak nafas (asma).

10Jalan Paling Berbahaya di Dunia A.KA xloGiK

10. Stelvio Pass Road Trollstigen (Italy)

Jalan kedua tertinggi di sepanjang jalur pegunungan Alpen setelah jalan Col de l'seran (2770 m). Stelvio Pass Road menghubungkan Valtellina dengan bahagian atas lembah Adige dan Merano.


TerLetaknya di pegunungan Alpen yg  ke Italia, dekat Bormio dan Sulden, 75 km dari Bolzano, dekat sempadan negara Swiss.


Walaupun kurang begitu berbahaya dibandingkan jalanan yg lain, tetap jantung  kita akan berdebar2 disaat melintasi jalan ini. Dengan 48 buah selekoh yg tajam, jalan ini dikenali sebagai salah satu jalan berkelok terpanjang didunia.

9. The A682 Road (England)

jalan A682 di antara persimpangan 13 dari jalan M65 dengan Long Presto  jalan ini terletak di Inggris Raya. Dilaporkan bahawa telah terjadi  100 kemalangan di jalan ini selama 10 tahun belakangan ini. jalan sepanjang 14 mil di Yorkshire utara ini telah mengakibatkan terjadinya 22 kemalangan yg sangat ngeri selama 3 tahun belakangan ini. jalan ini sangat disukai para pembonceng motor, apatah lagi utk bersiar di pagi Minggu


8. Trollstigen (Norway)

Trollstigen yg bererti Tangga Troll (Troll = raksasa dlm legenda Yunani) adalah jalan yg melintasi pegunungan di Rauma, Norwegia, bahagian dari Jalan Nasional Norwegia 63 yg menghubungkan Ã…ndalsnes di Rauma dan Valldal di Norddal.


Daerah ini sering dikunjungi pelancong krn terdiri dari jalan2 yang pendek serta berlekok2 secara tajam. Walaupun beberapa tahun belakangan sudah diperlebar, kendaraan yg lebarnya melebihi 12,4 meter dilarang melalui jalan ini. Di penghujung jalan ini terdapat tempat parking yg cukup luas.


Dari tempat parking tersebut kita boleh berjalan kaki selama 10 minit ke sebuah balkon utk menikmati pemandangan jalan berlekok2 serta air terjun Stigfossen yg tingginya 320 meter.

7. Patiopoulo-Perdikaki Road (Greece)

Jalan ini merupakan satu jalan pendek yg sangat ramai, yg membentang antara Patiopoulo ke Perdikaki, Yunani. Jalurnya menanjak serta berbahaya krn banyak bahagian2 yg rosak serta berbukit2 tanpa ada papan amaran,cukup bahaya kepada pengguna terutama pada wktu malam


Kendaraan yg melintasi bukit ini seringkali tidak dapat melihat kendaraan lain dari arah  bertentangan. Inikan lagi jalan ini seringkali diguna oleh pejalan kaki,penternak, trak, bus dan kereta.

6. James Dalton Highway (Alaska)

Jalan raya James Dalton yang panjang nya 414 mil dan terhasil dari batu2 gravel. Jalan ini menuju ke arah utara dari Livengood (keluar dari Jalan Raya Elliott), melalui padang ais kutub utara menuju ke jalan paling utara dari Alaska.


Jalan ini digunakan utk menyerupai tambang minyak, di sini anda akan sering terserempak  trak2 serta trailer2 yang berukuran besar. Setiap kali mereka melalui jalan ini akan batu2 kecil berterbangan.

Kombinasi antara batu2 gravel yg licin (baik akibat es ataupun lumpur) serta batu2 dan debu beterbangan yg menyebabkan pandangan kita terhalang  jestru  mengancam keselamatan anda. Jgn sesekali utk melalui jalan ini, kecuali kereta anda berjenis 4WD serta dilengkapi radio CB, bahan bakar ekstra, persediaan makanan serta berbagai bekal lain utk survival.

5. Sichuan-Tibet Highway (China)

Jalan raya Sichuan-Tibet memiliki kecerunan yg tinggi, iaitu di daerah antara Chengdu dan Tibet. Tanah runtuh seringkali terjadi di daerah ini,ini yg menjadikan jalan ini menjadi sangat berbahaya.4. Siberian Road to Yakutsk (Russia)

Jalan raya yg menghubungkan Moscow dgn Yakutsk ini terkenal paling kering   benua Antartika. Oleh krn itu jalan ini tidak diturap. Akibatnya. semasa musim hujan turun lebat  jalan ini akan menjadi rosak teruk seperti keadaan dibawah ini


3. Ruta 5: Arica to Iquique Road (Chile)

Jalan dari Afrika menuju Iquique ini sangat bahaya.terutama semasa angin bertiup dengan kencang,ia boleh menyebabkan kenderaan kita  terjatuh ke satu lembah yang amat dalam dan semestinya risiko maut amat lah tinggi bagi sesiapa yang melalui jalan ini..


Apatah lagi semasa musim tengkujuh melanda, kekuatan angin akan semakin bertambah berlipat ganda. Krn letak di tengah padang pasir, maka seringkali muncul "hallucinations" yg boleh menipu pandangan kita.

2. Guoliang Tunnel Road (China)

Jalan terletak di gunung Taihang dibangunkan oleh penduduk setempat. Selama lima tahun, terowong dengan panjang 1,2 km, tinggi 5 meter dgn lebar 4 meter ini dibina. Beberapa orang  telah terkorban semasa  pembangunan jalan ini dibina. Terowong ini akhirnya dibuka pada tanggal 1 Mei 1977. Letaknya di propinsi Hunan, RRC.


1. The Death Road (Bolivia)

Yungas Road  manakala disebelah utara yg dikenal sbg Death Road (Jalan Kematian) terletak di km 61 s/d 69 dari kota La Paz menuju ke Coroico (Ibukota Bolivia, wilayah Amazon) di propinsi Yungas, Bolivia. Di thn 1995 Inter American Development Bank mendapat nama sbg Jalan Kematian. Dikatakan seramai 200-300 orang per tahun meninggal dunia semasa melalui jalan ini

Di akhir tahun 2006, setelah dibina selama 20 thn, sebuah jalan (by pass) dari La Paz menuju Coroico akhirnya boleh digunakan. Akibatnya Jalan Kematian ini tidak lagi seramai dulu.

Thursday, October 28, 2010

MISteri MAtA wang dolar uS

Pada posting kali ini saya akan sedikit menjelaskan tentang konspirasi (atau lebih tepatnya rahsia yang terselindung ) disebalik mata wang Amerika Syarikat

Sekarang kita kembali ke tragedi 911 (September 11) dimana bangunan berkembar WTC di New York telah runtuh dirempuh oleh dua buah pesawat, dari markas pertahanan keamanan Amerika,

Tapi saya tidak akan menjelaskan hal itu sekarang ini. Sekarang kita bincangkan saja hal yang lebih tidak masuk akal daripada itu.
Sekarang cuba kita lihat mata wang yang sejak 450 tahun yang lalu itu belum berubah bentuknya.

Dimulai dari wang 20 Dolar.
Ini wang 20 Dolar Amerika.
Sekarang kita cuba lipat. (Ingatlah bahawa mata wang ini belum pernah diubah sejak 450 tahun yang lalu)

 
(Kalau ada yang membawa wang 20 Dolar Amerika, boleh dicuba.)
Sekarang kita cuba lipat lagi. (Sekali lagi saya ingatkan bahwa mata wang ini belum pernah diubah sejak 450 tahun lalu.)

Sekarang kita lipat lagi seperti ini.
Kalau sudah…sekarang anda lipat lagi seperti dibawah ini, dan lihat hasilnya..maksudnya lihat gambar yang dibulatkan ini.WAHH! Apakah itu???
Itu adalah gambar Pentagon setelah diremuh pesawat. Lihat gambar bangunan yang berasap itu!
Kalau masih belum percaya, akan saya perjelaskan lagi...jommm..>>


Nah! Sama kan??
Untuk kali ini terbukti bahawa Wang 20 Dolar Amerika ada  menyimpan rahsia tentang konspirasi penghancuran Pentagon. (oleh siapa tuu?? Mata Wang ini kan kepunyaan Amerika sendiri??)
(Sekali lagi saya ingatkan bahwa mata wang ini belum pernah diubah sejak 450 tahun yang lalu)
 
Sekarang kita ke New York dengan 20 Dolar , untuk melihat  apanyang berlaku di sana.
Masih di 20 Dolar Amerika yang belum pernah dirubah sejak 450 tahun yang lalu.
Sekarang kita guna posisi lain dari wang 20 Dolar ini.
SEkarang lipat seperti gambar di bawah

sekarang lihat hasil karya lipatan kita tdi…
WAHH! KENAPA jdi begini???EH,mcmkenal je menara nii
Ya, amat betul sekali…itu adalah bangunan kembar WTC New York yang sekarang hanya tinggal kenangan sahaja..
Masih tidak percaya?? Lihat ini!


(Ingatlah bahwa mata wang ini belum pernah lagi diubah sejak 450 tahun yang lampau)
Bahagian sebelah kiri dirempuh oleh Flight 175 dari United Airlines yang melalui dari sebelah kanan menara tersebut. Sementara bagian sebelah kanan dirempuh oleh Flight 11 yang dimiliki American Airlines yang melalui dari sebelah kiri. Lihat tulisan di kanan dan di kiri wang, yang lengkapnya adalah The United State of America. (HAH? Memangnya 450 tahun yang lalu kedua perusahaan penerbangan itu sudah ada? Jawabannya, tentu saja belum ada. Bahkan ke 2 2 menara itu -pentagon dan WTC- masih belum dibina.)

Sekarang kita bahaskan bahagian yang paling aneh dari 20 Dolar kita ini.
Lihat baik-baik gambar ini!

Nah BRo! Sudahkan 450 tahun yang lalu OSAMA BIN LADEN lahir??
(Jangankan OSAMA, NENEK KEPADA NENEK nya pn belum lahir.)
Untuk rahsia dibalik 20 Dolar ini, boleh diterjemahkan dari code :
911 (September 11) >> 9 + 11 = 20
Jadinya 20 Dolar!

Cukup untuk 20 Dolar, kerana sudah boring kita lipat-lipat wang itu,sekarang kita tukarkan wangnya bernilai 5 Dolar dan  10 Dolar. Lihat ini!


Dalam 5 Dolar Amerika yang belum pernah diubah sejak 450 tahun yang lalu juga terdapat rahasia penghancuran WTC New York.
Sekarang kita lihat wang 10 Dolar kita!

http://infomenarikanda.blogspot.com/

menara pertama WTC yang sudah berasap.
Belum puas?? Lagi??
Sekarang 50 Dolar

Ini masa WTC bangunan runtuh.
Mahu lagi??  Sekarang 100 Dolar

 Apa ini??
Ini gambar asap dari WTC yang telah runtuh.
Detail sekali mereka buat  
sampai gambar asapnya pun  dibuat.

Tahukah anda siapa yang membuat semua ini???
Jawabannya ada di wang 1 Dolar! (Lagi-lagi wang!)
Lihat ini!!

Cuba lihat 2 lambang yang ada di dalam 2 lingkaran itu!!
Wwah !!! Ini lambang ILLUMINATI, aitu organisasi super rahsia milik YAHUDI.
Lihat lambang MATA SATU dan TULISAN “NOVUS ORDO SECLOHUM” yang ertinya “NEW WORLD ORDER” atau
“ DUNIA BARU”
HUHHH!! hendak di jadikan  kita sama orang-orang ZIONIS Yahudi itu??
Terus lihat yang ini!! Lambang bintang-bintang yang ada di atas kepala burung itu!

Bintang-bintang itu membentuk suatu lambang, iaitu lambang “DAVID STAR” lambang kebanggaan YAHUDI.
Oh ya, untuk ketahui nombor pesawat Flight 11 yang merempuh WTC adalah :
Q 3 3 N Y
Cuba korang ubah font-nya ke wingdings.
Nanti hasilnya seperti ini…

Ertinya PESAWAT >> MELANGGAR  2  BANGUNAN>> BERLAKUNYA KORBAN >>>
DAN PELAKUNYA ADALAH
Semuanya saya kembalikan kepada blogger untuk dapat mempercayainya atau tidak,saya tidak memaksa anda,tapi artikel ini bagi saya sangat menarik dan tidak sendiri tidak jemu2 membacanya...........>>>>>NMF CORP
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...